• SHUNYUN

Iulai-Sept ua siitia le 2%

O le BHP, o le lona tolu o le tele o le lalolagi eli uʻamea uʻamea, na vaʻaia le gaosiga o le uʻamea mai ana galuega a Pilbara i Ausetalia i Sisifo e oʻo atu i le 72.1 miliona tone i le kuata o Iulai-Setema, i luga 1% mai le kuata muamua ma 2% i le tausaga, e tusa ai ma le kamupani. lipoti kuata aupito lata mai na tatalaina i luga o Oketopa 19. Ma o loʻo faʻatumauina e le miner lana taʻiala o le gaosiga o le uʻamea a Pilbara mo le tausaga faʻaletupe 2023 (Iulai 2022-Iuni 2023) e le suia i le 278-290 miliona tone.

O le BHP na faʻaalia lona malosi malosi i Ausetalia i Sisifo Iron Ore (WAIO), lea na faʻasalaina i se vaega e ala i le fuafuaina o le tausiga o le taʻavale i le kuata.

Aemaise lava, "faʻaauau le malosi o faʻasologa o sapalai ma faʻaititia aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le COVID-19 nai lo le vaitaimi muamua, o se vaega na faʻafefeina e aʻafiaga o le tau susu" na taʻitaʻia ai le gaosiga i WAIO i luga o le kuata ua mavae, ma South Flank's siʻitia i luga i le gafatia atoatoa o le gaosiga o le gaosiga. 80 Mtpa (100% faavae) o loʻo faʻaauau pea, e tusa ai ma le lipoti a le kamupani.

Na taua foi e le kamupani tele eli i totonu o le lipoti e faapea, o loo faatumauina pea lana taiala o le gaosiga o le uamea i le WAIO mo le tausaga faaletupe o loo iai nei, ona o le tuufaatasia o le poloketi o le uafu o le uafu (PDP1) faapea ai ma le faaauauina o le siitia o le South Flank i le taimi atoa. tausaga o le a fesoasoani e faʻateleina lana gaosiga.

Ae mo Samarco, o se pisinisi soofaatasi e le o faʻaaogaina i Pasila ma le BHP o loʻo umia le 50% tului, na maua ai le 1.1 miliona tone (BHP share) o uʻamea i Pasila i le taimi o le kuata na maeʻa ia Setema 30, o le 15% maualuga i le kuata ma le 10. % nai lo le vaitaimi tutusa o le 2021.

Na taʻua e le BHP le faʻatinoga a Samacro i le "faʻaauauina o le gaosiga o le tasi concentrator, ina ua maeʻa le toe amataina o le gaosiga o pellet uʻamea ia Tesema 2020. Ma o le taʻiala o le gaosiga o le FY'22 mo Samarco e leʻi suia foi i le 3-4 miliona tone mo le sea a le BHP.

I le masina o Iulai-Setema, na faʻatau atu e le BHP le 70.3 miliona tone o uʻamea (100% faʻavae), i lalo e 3% i le kuata ma le 1% i le tausaga, e tusa ai ma le lipoti.


Taimi meli: Oke-25-2022